آتش افروزیهای بنگویر به کجا ختم میشود؟


روزنامه هفت صبح| اوتمار بنگویر، وزیر امنیت داخلی رژیم اسرائیل که ید طولایی در تحریک مخالفان داخلی خود، فلسطینیان و البته متحدان غربی رژیم اسرائیل دارد، باز هم ابتکار به خرج داده و طی اظهارنظری جدید و با استفاده از اصطلاحات دین یهود اعلام کرد حق حیات و امنیت شهرکنشینان یهود بر حق عبور و مرور آزادانه فلسطینیان و اعراب در معابر ارجحیت دارد و با این رویکرد خواستار اقدامات امنیتی ویژه برای تامین امنیت راههای منتهی به شهرکهای یهودینشین شد.
این اظهارنظر واکنش بسیاری از رسانهها را برانگیخت و موجب ابراز نارضایتی کاربران فضای مجازی و افکار عمومی این کشور شد اما بنگویر روز جمعه دوباره با تاکید بر مواضعش، عذرخواهی بابت سخنان نژادپرستانهاش را غیرمنطقی خواند و اعلام کرد که حاضر است هزار بار دیگر هم همین حرفها را تکرار کند.
البته این آش بهحدی شور شد که بنیامین نتانیاهو هم به میدان آمد و برای تلطیف ماجرا گفت «تنها منظور اوتمار تاکید بر حق حیات یهودیان بوده است» و اینگونه جلوه داد که بخشهای دیگر سخنان او ارزش توجه و تفسیر ندارد. اما بنگویر پا پس نکشید و با حمله و تاختن به منتقدان، بهویژه چپگراهای رژیم اسرائیل گفت «شرم و لعنت بر شما که در ۸ ماه گذشته برای لطمه زدن به دولت، ارتش و انسجام یهودیت کمر همت بستهاید».
رویکرد کنست چیست؟
نمایندگان کنست یا همان پارلمان رژیم صهیونیستی به اظهارات وزیر امنیت داخلی این رژیم واکنش نشان دادند و آن را نژادپرستانه و برخاسته از رژیم آپارتاید حاکم بر اسرائیل اعلام کردند. احمد طیبی و کارین الحرار، ۲ نماینده کنست که از اعضای عرب و حزب «یش عتید» هستند نیز این اظهارات را نژادپرستانهترین اظهارات یک مقام رسمی و دولتی در اسرائیل دانستند و آن را محکوم کردند.
ابراز نگرانی متحدان غربی تلآویو
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز با انتقاد از بنگویر گفت «آمریکا اظهارات تحریکآمیز بنگویر درباره آزادی تردد ساکنان فلسطینی در کرانه باختری را بهشدت محکوم میکند». اتحادیه اروپا نیز روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که سخنان بنگویر غیرقابل پذیرش است و از رژیم صهیونیستی خواست که شرایط رفتوآمد فلسطینیان در کرانه باختری را تسهیل کند. البته پیش از این اتفاقات، دولت آمریکا به همراه تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا از نتانیاهو خواسته بودند که بنگویر را از کابینه خود اخراج کند.
فلسطینیها چه میگویند؟
اعضای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین یا همان حماس، این جملات بنگویر را مقدمهای برای تعرض گسترده و دستهجمعی شهرکنشینان صهیونیست به مسجدالاقصی میدانند و میگویند فلسطینیها برای مقابله با این توطئه، باید دست به بسیج عمومی زده و حضور دائمی در مسجدالاقصی داشته باشند. حازم قاسم، سخنگوی جنبش حماس هم در این باره گفت مسجدالاقصی خط قرمز ماست و ملت فلسطین در طول دوران مبارزه خود ثابت کرده که همواره برای دفاع از مسجدالاقصی و قدس و مقابله با تغییر هویت آن آماده هرگونه فداکاری است.
شروع جنگ جدید؟
هفته گذشته موشکهای اسرائیلی یک روستا در جنین را هدف گرفته و موجب کشته شدن یک کودک ۱۷ ساله شدند. روز پنجشنبه و یک روز پس از تشییع پیکر این شهید، گردان عزالدین اقسام یک ماموریت متقابل و انتقامجویانه در شهرک حواره واقع در شهر نابلس در کرانه باختری انجام داد و ۲ شهرکنشین اسرائیلی را مورد هدف قرار داد و کشت.
با این اقدام تلافیجویانه و سخنانی که بنگویر روز جمعه به زبان آورد، همه چیز برای شروع یک جنگ جدید در این منطقه آماده است. درگیریهای لفظی میان بلا حدید، مدل فلسطینی-آمریکایی که بیش از ۶۰ میلیون دنبالکننده در اینستاگرام دارد با بنگویر هم از همین روز آغاز شد و افکار عمومی جامعه جهانی را نسبت به اتفاقات فلسطین حساس کرد.
بهانههای جنگ
ارتش رژیم اسرائیل طی روز یکشنبه ادعا کرد شیء ناشناس پرندهای در آسمان مشاهده کرده و در پی این موضوع، جنگندههای نیروی هوایی خود را به حالت آمادهباش درآورده است. پایگاههای خبری عبری نزدیک به بنگویر بهدنبال انتشار این خبر مدعی شدند این شیء ناشناس پهپادی متعلق به حزبالله لبنان بوده و سپس حرفشان را تغییر دادند و آن را به یک موشک فلسطینی منتسب کردند. مرور اتفاقات گذشته نشان میدهد که این اظهارنظرها بهانههایی است که به شروع جنگ میانجامد.